Boek ‘Meer Wel’ overhandigd aan de jonge generatie

14 juni 2021 -

Op 28 juni 20201 is het boek ‘Meer Wel’ overhandigd aan vertegenwoordigers van de jonge  generatie:  Laurens Dassen (Volt Nederland), Nissrin Dkhissi (Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020,  Marina Lacroix (De Nationale DenkTank), Jeroen de Ridder (De Jonge Akademie), en Werner Schouten (Jonge Klimaatbeweging). U kunt hier de boekpresentatie in NEMO bekijken

Het boek bevat zestien hoofdstukken met bouwstenen voor een nieuwe inrichting van Nederland, die ook een nieuwe vorm van besturen veronderstelt.

Gratis .pdf van ‘Meer Wel’

Gratis .epub of .mobi

Een hard copy bestellen (introductieaanbieding €15).

Het boek is de uitkomst van een serie inspirerende sessies over de structuur van de publieke zaak, onder het motto ‘Create the Future’. Ruim 150 doeners, denkers en schrijvers afkomstig uit wetenschap, kunst, politiek, overheid en bedrijfsleven legden hun ideeën rond de grote uitdagingen voor de toekomst ter discussie en inspiratie voor. Dit zijn de bijdragers aan ‘Meer Wel’.

De Publieke Zaak organiseerde brainstormsessies om tot de zestien thema’s te komen en teams te vormen. Dit heeft geresulteerd in evenzovele hoofdstukken rond onderwerpen als gezondheid, mobiliteit, leren, werken, landelijke overheid, voeding, kennis, digitalisering, democratie en zorg voor de medemens. Een uniek initiatief en een unieke publicatie.

‘Meer Wel’ is het laatste boek in een trilogie, volgend op ‘Meer Waarde’ (2017) en ‘Meer Wij’ (2019). Deze boeken hadden respectievelijk ‘de rol van de grote onderneming in de maatschappij van de toekomst’ en ‘het belang van samenwerken’ tot onderwerp.

Het project ‘Meer Wel’ is veel meer dan dit boek; het beoogt een brede discussie op gang te brengen over de herinrichting van onze maatschappelijke infrastructuur, inclusief de daarbij behorende instellingen. Het boek is vooral bedoeld als uitnodiging aan alle Nederlanders om zelf bij te dragen aan  de vormgeving van een nieuw Nederland.

Mickey Huibregtsen vertelt op Radio 1 bij Humberto Tan over het project ‘Meer Wel’ en Vincent Everts praat met Prem Radhakishun op Radio 1 over ‘Meer Wel’.

 

Tekst door: Kyra Kuitert