Werkconferentie ‘Land met een plan’ op 7 december

2 december 2021 -

De ruimtelijke opgaven van Nederland zijn groter dan ooit. Woningbouw, energietransitie, mobiliteit, voedselvoorziening en klimaatadaptatie vragen stuk voor stuk om schaarse en kostbare ruimte. De urgentie om te komen tot ingrijpende ruimtelijke beslissingen groeit, zowel in de samenleving als in politiek-bestuurlijk Nederland. Graag nodigt KuiperCompagnons, deelnemer aan het team ‘Huisvesting en Ruimtelijke ordening, u uit voor een online werkconferentie op 7 december van 15:30-16:30.

Tijdens deze werkconferentie zijn er bijdragen van onder andere Deltacommissaris Peter Glas, Rijksbouwmeester Francesco Veenstra en Anniek Moonen van de Jonge Klimaatbeweging. Zij pleiten samen voor een nieuwe blik op de toekomst van Nederland. Gezamenlijk moeten we een ‘Land met een Plan’ worden, waarbij we in 2121 – met droge voeten – ons geld verdienen, energie opwekken, voedsel verbouwen, veilig wonen. Kortom: gelukkig kunnen zijn.

Om het nieuwe kabinet daarmee een vliegende start te kunnen laten maken, willen we vanuit de wereld van ruimtemakers (planners, ontwerpers, ingenieurs en financiele experts) een appèl maken, zowel een verlanglijstje als een aanbod. Een aanbod om de kracht en kennis in het ruimte-maken te verenigen en een verlangen naar een overheid, die dat samenkomen kan en wil faciliteren.

Op deze online werkconferentie zal in meerdere panels worden gereflecteerd op de urgentie om tot ingrijpende ruimtelijke keuzes te komen, de uitvoering en acceleratie van ruimtelijke planvorming. Wat moet het aanbod behelzen? Wat is nodig om het te laten slagen? Een tiental autoriteiten gaan met de Deltacommisaris en de Rijksbouwmeester in gesprek en doen suggesties.
De werkconferentie wordt geleid door Helga van Leur en u kunt zelf actief deelnemen middels diverse polls en het beantwoorden en stellen van vragen.

Het programma vindt u hier en aanmelden kan via deze link.

Tekst door: Kyra Kuitert