Webinar ‘Toekomstbestendig eten door anders te consumeren, produceren en balanceren!’

22 november 2021 -

Welkom op het webinar over de transitie naar toekomstbestendig eten (9 december jl.)

Link: https://www.youtube.com/watch?v=C59_M_2W6WQ

Hoe kunnen we anders eten en de manier waarop we voedsel produceren en distribueren veranderen met meer aandacht voor plant, dier en planeet. In dit webinar bespreken we ideeën om naar een gezonde voedselindustrie te bewegen. Gezond voor ons zelf en voor de omgeving.

Als we in 2050 de ongeveer tien miljard mensen op aarde een gezond, duurzaam en gebalanceerd voedingspatroon willen bieden, dan moeten we fors aan de slag. Op veel fronten is de balans zoek. Zo zijn er wereldwijd meer mensen met overgewicht (13% van de bevolking), dan mensen met honger (11% van de bevolking).

Voor de productie van ons voedsel is biodiversiteit van cruciaal belang en herstel daarvan is nodig evenals duurzamer grondgebruik. De voedselindustrie is ook verantwoordelijk voor 1/3 van de CO2 uitstoot in de lucht, terwijl tegelijkertijd ook 1/3 van al dit geproduceerde voedsel in de prullenbak belandt.

Praat in dit webinar mee over de veranderingen, gevolgen én kansen de voedseltransitie voor de consument, de producent, het voedselsysteem en de planeet. Discussieer mee over hoe we stappen kunnen zetten naar een toekomstbestendige voedselketen.

Programma

  • Introductie van het boek ‘Meer Wel’ door Mickey Huibregtsen
  • Henriette Mansell en Marc Spronk over de uitdagingen voor toekomstbestendig eten
  • Paneldiscussie met Anne Marit Popma en Toine Timmermans over ‘biodiversiteit en duurzamer grondgebruik bij de productie van ons voedsel” en “samen tegen voedselverspilling’.
  • Gesprek met alle deelnemers over de betekenis van de voedseltransitie voor jouw organisatie.

Team Voeding
Marc Spronk, Henriette Mansell, Anne Marit Popma, Rudy Rabbinge, Eduard Schaepman, Toine Timmermans, Louise Vet, Karin Andeweg en Henk van Latesteijn.

Tekst door: Kyra Kuitert