Samen met MaatschapWij tegen de voedselverspilling

26 september 2020 -

De voedselindustrie heeft een enorme negatieve impact op ons milieu. Ze maakt overmatig gebruik van drinkwater, stoot broeikasgassen uit, heeft negatieve gevolgen voor de biodiversiteit en produceert veel afval. Bovendien wordt het meeste voedsel, voordat het op ons bord beland, eerst over de halve wereld versleept, wat veel energie kost en vervuiling oplevert. Vervolgens wordt alleen al in Nederland ongeveer een derde van al het voedsel weer weggegooid.

 

Gelukkig zijn er in ons land tientallen pioniers, die zich dagelijks inzetten voor een verspillingsvrije voedselketen. Van restaurants die koken met ‘afval’ tot een heuse verspillingsfabriek, steeds meer ondernemers laten zien hoe waardevol voedselresten zijn.

Wil je meer weten over de (schokkende) feiten over voedselverspilling of ben je op zoek naar tips en apps waarmee je voedsel kunt redden? MaatschapWij biedt een gratis e-magazine aan vol inzichten over voedselverspilling, inspirerende voorbeelden en praktische tips hoe we samen minder voedsel kunnen verspillen en zo onze negatieve impact kunnen verlagen.

Schrijf je hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief, dan kun je meteen het gratis e-magazine downloaden.

Tekst door: Kyra Kuitert