Discussieer eens met een andersdenkende landgenoot

24 februari 2021 -

In aanloop naar de verkiezingen lijkt ons land steeds meer verdeeld in verschillende eilanden. Mensen met verschillende achtergronden en meningen kunnen elkaar steeds moeilijker vinden, zowel in de fysieke als digitale wereld, en dat is slecht voor onderling vertrouwen en onze democratie. Op Waaromkiesjij.nl kan iedereen anoniem en een-op-een buiten de eigen bubbel met een ander in discussie gaan.

Sociale media draagt bij aan de vorming van echokamers, doordat gebruikers in een filterbubbel terecht komen waar weinig andere meningen, ervaringen en identiteiten voorbijkomen. Juist in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart a.s.  is het belangrijk om contact tussen andersdenkenden mogelijk te maken en zo een levendig publiek debat te stimuleren. Maar door de Corona-crisis is er juist nu een nog grotere drempel om dit fysiek tot stand te brengen, en daardoor een nog sterkere noodzaak om een alternatief te bieden.

Op basis van je politieke voorkeur koppelt Waaromkiesjij je aan iemand met een tegengestelde ‘smaak’. Vervolgens kan je in anonieme chats aan de hand van prikkelende stellingen de discussie aangaan. De uitkomst is niet belangrijk; je kan het eens worden of dichter bij elkaar komen, maar dat hoeft natuurlijk niet. In een gezonde democratie moet je het juist óneens kunnen zijn en toch vooruit kunnen. Agree to disagree!

Lees hier hoe Waaromkiesjij precies werkt en doe meteen mee.

Waaromkiesjij is een project van Civinc.

Tekst door: Kyra Kuitert