Maakt jouw onderzoek het verschil voor de mens én de aarde? Dit is je kans om er een bedrijf van te maken!

9 februari 2021 -

De Faculty of Impact is een nieuw programma, dat wetenschappers de tijd én de resources geeft om hun baanberekende onderzoek in business om te zetten. En wel in eentje die verschil maakt. Eentje die grote impact heeft op zowel de mens als de aarde.

De Faculty of Impact is een nieuw academisch accelerator programma voor alle Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstituten. De officiele aftrap werd vorige maand gedaan door de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de startuporganisatie Techleap, in aanwezigheid van Ingrid van Engelshoven, de Minister van Onderwijs.

Vanaf mei 2021 start de aanmeldingsprocedure, waarna de geselecteerde wetenschappers twee jaar lang de tijd krijgen om zich binnen hun eigen universiteit of instituut voor 110% te focussen op het commercialiseren van hun onderzoek. Of het nu gaat over politieke wetenschappen, Mandarijn of quantum-fysica, elk idee voor een bedrijf dat er toe doet en dat is gebaseerd op onderzoek, is welkom.

De eerste groep van tien onderzoekers zal zich dit jaar focussen op klimaat en energie. De groep van het jaar 2022 op gezondheid en medische systemen. Een week per maand zullen de Faculty of Impact fellows als groep bij elkaar komen en samen werken en leren aan de zakelijk kant van hun bedrijf-in-oprichting.

Interesse? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via Faculty of Impact

Tekst door: Kyra Kuitert